Oferte locuri de munca top

Pasi pentru doua loturi din Autostrada Nordului si Centura Gura Humorului

Cea mai mare garanție că autostrada Bistrița – Vatra Dornei intră în linie dreaptă și va lega Ardealul de Bucovina este finanțarea studiilor de fezabilitate, ca prim pas în valoare de peste 7,5 milioane euro, pe bani europeni, consideră președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Contractele de finanțare pe bani europeni pentru elaborarea studiilor de fezabilitate au fost semnate pentru lotul 2 de autostradă, Bistrița – Vatra Dornei, în valoarea de 19,3 milioane lei și pentru lotul 3, Vatra Dornei – Suceava, în valoare de 17, 9 milioane.

Din acest lot din urmă al Autostrăzii Nordului a fost scoasă centura orașului Gura Humorului, pe care o va gestiona CJ Suceava.

Ca fundamentare, obiectiv principal este realizarea legăturii coridorului care vine din Ungaria la Satu Mare, prin localitatea Oar, leagă Satu Mare, Baia Mare, Dej și Suceava, pentru a face legătura cu Autostrada A7 București – Pașcani – Suceava – Siret.

Preturi ceva mai mici la unele materiale de constructii

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a declarat: ”Reamintim că pe tronsonul Vatra Dornei – Suceava, la acest moment, este ca opțiune un traseu prin localitatea Dorna Arini, cu tunel prin munte, apoi acesta ar trece prin Stulpicani, Frasin și ar face legătura cu centura orașului Gura Humorului, urmând un traseu prin zona parcului Ariniș, paralel cu râul Moldova. Apoi traseul ar trece prin Capu Codrului, Berchișești, Moara, Sf. Ilie.

Centura orașului Gura Humorului

O precizare pe care a mai făcut-o Gheorghe Flutur se referă la centura orașului Gura Humorului.

Cu o lungime de 8 km, aceasta va fi construită în regim de autostradă, în coordonarea CJ Suceava care are ca partener CNAIR.

Proiectul are un avans de circa 1 an, urmând ca în ianuarie proiectul să fie predat.

Cat costa manopera pentru termosistem, in provincie

De altfel, pe 70% din centura Gura Humorului s-au făcut studii geotehnice pentru a vedea calitatea solului și soluțiile tehnice ce se impun.

”Pe lângă A7, care să lege județul Suceava de București, avem preocupare zilnică și pentru construcția Autostrăzii Nordului, care să lege nordul Moldovei de Occident”, a mai spus președintele CJ Suceava.

Sus