Solplanet x AeroFix

Pasi inainte pentru Centura municipiului Iasi

Proiectul pentru realizarea Centurii ușoare a municipiului Iași înaintează. Ieri a fost obținută finanțarea pentru documentația tehnico-economică a proiectului. Aceasta, conform contractul de finanțare referitor la proiectul “Sprijin la nivelul Regiunii Nord-Est pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile de mobilitate urbană, regenerare urbană, centre de agrement/baze turistice (tabere școlare), infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potential turistic și infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/sau drumuri de legătură”.

Contractul a fost semnat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est. Prin acest proiect, ADRNE și Consiliul Județean Iași sunt parteneri. Elaborarea documentației tehnico-economice aferentă înființării Centurii ușoare de ocolire a municipiului lași va primi o finanțare de 7.889.767 de lei. Contribuția Consiliului Județean este de 2%.

Centura ușoară de ocolire a municipiului lași va avea o lungime totală de 73,081 Km, astfel:

* DJ248B – Vânători-Lețcani, în lungime de 16,32 km;

* DC26B Lețcani – Voinești, în lungime de 16,573 km;

* DJ 248A Voinești, în lungime de 2,21 km;

* DJ 248F Voinești – Mânjești-Budești, în lungime de 6,007 km;

* DJ 248C Budești – Piciorul Lupului- Ciurea, în lungime de 10,486 km;

* DJ 248D Ciurea – Bârnova – Tomești – Holboca, în lungime de 19,069 km;

* DJ 249 A Limita mun. lași – Holboca (intersecția DJ 248D), în lungime de 2,415 km.

“Ne-am asumat de la început implicarea totală a administrației Consiliului Județean Iași pentru susținerea proiectelor majore de dezvoltare a județului nostru. La începutul anului, am votat acordul de parteneriat pentru înființarea Centurii Ușoare de Ocolire a Municipiului Iași. Au urmat mai multe vizite în teren, în toate cele 8 comune incluse în proiect, și o colaborare strânsă cu administrațiile locale și cu partenerii”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Un comentariu;

  1. Broantes said:

    Proiect bazat pe filozofie depasita nu rezolva aglomeratia din municipiu prin aceste drumuri judetene intortochiate si cu trasee pe dealuri care in multe puncte aluneca rezultatul ce se va obtine este de a le da locuri de parcare si de scos noroaie de pe cimp manelistilor producatori de gunoaie din comune .

Sus