Oferte locuri de munca top

Pasi importanti pentru doua proiecte de infrastructura

Maramureș menține ritmul spre realizarea a două proiecte de infrastructură. Împreună cu Județul Satu Mare și cu regiunea ucraineană Transcarpatia, județul Maramureș își propune să se dezvolte prin realizarea unui drum expres și un pod peste Tisa.

Drumul expres Maramureș – Satu Mare

Drumul expres Satu Mare – Baia Mare va avea o lungime de aproximativ 20 de kilometri pe raza județului Satu Mare. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 300 de milioane de euro.

Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare și Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, au semnat la Baia Mare actul oficial de constituire a asociației dintre județele Satu Mare și Maramureș. La întâlnire au participat și Ioan Rus, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare și Marcel Boloș, președintele Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a declarat: ”În continuare, vom pregăti foarte bine toată documentația necesară pentru a solicita și primi banii europeni necesari pentru realizarea acestui proiect. Am convingerea că prin intermediul acestei asociații vom reuși să atragem bani europeni și pentru alte proiecte comune de dezvoltare a județelor Satu Mare și Maramureș.”

Cele două județe au pregătit deja un plan de lucru care a fost trimis către CNAIR, care va prelua finanțarea acestor lucrări.

Reevaluare de oferte pentru un contract rutier de 5 mil euro

Pod peste Tisa

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, s-a întâlnit în Ucraina, cu președintele regiunii Transcarpatia, Oleksiy Petrov, pentru a discuta despre proiectul Podului peste Tisa..

Acest pod este unul dintre obiectivele principale ale administrației județene, un obiectiv transfrontalier care odată realizat va avea un impact major asupra dezvoltării economiei, prin facilitarea schimburilor comerciale între România și Ucraina.

“Am încredere că printr-o colaborare transfrontalieră cât mai eficientă, bazată pe respect și încredere, vom putea realiza proiecte importante pentru buna dezvoltare atât a județului Maramureș, cât și a regiunii Transcarpatia”, a declarat Ionel Bogdan.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus