Oferte locuri de munca top

Pasajul Italsofa primeste finantare europeana

Lucrările de proiectare și execuție a pasajului Italsofa (Baia Mare – Grosi) vor fi finanțate cu bani europeni.

Aceasta după ce a fost semnat contractul în vederea acordării finanțării prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Valoarea totală a proiectului este de 77.225.707 lei din care valoarea fondurilor europene aferente PNRR este de 18.318.692 lei, cofinanțarea națională reprezintă 46.673.698 lei, iar TVA aferent reprezintă 12.233.316 lei.

Contractul de proiectare și execuție lucrări a fost atribuit pe 18 martie 2024 constructorului austriac Strabag (asocierea Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj – Strabag), la prețul de 52.339.121 lei fără TVA.

Durata contractului este de un an.

Consiliul Județean Maramureș este autoritatea contractantă a proiectului alături de Municipiul Baia Mare.

Proiectul ”Pasaj Italsofa (Baia Mare – Groși)” are ca scop realizarea unui pasaj pe drumul județean DJ 182B peste varianta ocolitoare a municipiului Baia Mare, în zona Italsofa. Pasajul, rampele pasajului și sensul giratoriu se desfășoară pe intravilanele UAT Baia Mare și UAT Groși.

Obiectivul general al proiectului il reprezintă:

* asigurarea unei circulații în deplină siguranță și confort;

* asigurarea scurgerii apelor de pe platforma drumului;

* desfăşurarea traficului de mic gabarit şi de mare tonaj în condiţii optime; încurajarea dezvoltării economice zonale, dezvoltare bazată pe creşterea turismului şi a investiţiilor la nivel de județ;

* deplasarea în condiţii normale a posibililor turişti;

* stabilizarea socială a zonei prin contribuția la reîntoarcerea locuitorilor care au migrat către alte orașe sau zone;posibilitatea de acces în condiții optime a mijloacelor de intervenție rapidă în caz de nevoie (pompieri, ambulanță, poliție etc.), precum și a mijloacelor auto pentru transportul școlar și cel public;

* reducerea factorilor poluanți de mediu.

Perioada de implementare a proiectului începe de la dată semnării acestuia, respectiv din 29.03.2024 până la 31.12.2026, această cuprinzând, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2024

Revista Arena Constructiilor aprilie 2024

Sus