Solplanet x AeroFix

Pasajul intermodal de pe Calea Borsului din Oradea, in curs de finantare

Pentru finanțarea proiectului de realizare a Pasajului pentru Centrul de Transport Intermodal din municipiul Oradea au fost depuse aplicația de finanțare și anexele aferente.

Valoarea totală a proiectului este de 13,83 milioane de euro, iar propunerea de finanțare este Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul 1 – Tranziția spre o economie verde, Componenta C4.

”Este un proiect important care prevede un pasaj peste sensul giratoriu, în zona parcului industrial, amplasat pe DN1, ce va avea o lungime de 1.043 de metri”, transmite primarul Florin Birta.

Conform acordului de parteneriat, Municipiul Oradea derulează procedura de achiziție a execuției lucrărilor și a serviciilor de dirigenție de șantier, precum și monitorizarea execuției lucrărilor.

CNAIR a realizat depunerea spre finanțare a proiectului și va asigura implementarea proiectului.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 68,08 milioane de lei, din care finanțarea europeană prin PNRR este de 47,23 milioane de lei, iar diferența reprezintă contribuția municipiului Oradea.

Licitație în curs de derulare

În prezent este în curs de desfășurare licitația pentru atribuirea contractului de execuție lucrări: “Construire drumuri colectoare și pasaj pentru Centru de Transport Intermodal”.

Un tronson de DN va intra in etapa de reabilitare

Contractul are valoarea estimată de 49,45 milioane lei fără TVA și are trei obiective:

*  Pasaj peste sensul giratoriu amplasat pe DN 1 la km 634+825, în lungime totală de 1043 m, care se suprapune cu traseul drumului național, începând la km 634+222 până la km 635+265;

* Drum colector în lungime totală de 2220 m, amplasat pe partea dreaptă a drumului național, paralel cu acesta, începând la km 634+825 până la km 637+025, unde se intersectează în girația proiectată a drumului de legatură Centura Oradea – Autostrada A3 Biharia-Borș;

* Drum de acces la Centrul Intermodal, care începe din intersecția cu drumul colector proiectat, în dreptul drumului național la km 636+335 și are un traseu în lungime de 665 m, până la viitorul acces în Centrul de Transport Intermodal. 1.

Ofertanții sunt:

* Porr Construct;

* Asocierea Reyrom (lider), Procons Group, Construcții Erbașu;

* Asocierea SSAB-Ag (lider), Hydrostroy AD.

Ofertele sunt în evaluarea finaciară până pe 28 mai.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus