Oferte locuri de munca top

Parcuri industriale dezvoltate cu fonduri guvernamentale

Dezvoltarea parcurilor industriale și a aeroportului din Iași se numără printre proiectele de investiții din acest an ale Consiliului Județean Iași.

La Iași vor ajunge primele fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea de către Consiliul Județean a parcului industrial de la Lețcani și pentru continuarea lucrărilor la Parcul Industrial 2 Miroslava.

În urma modificărilor la legea bugetului de stat, în 2021 județul Iași va obține 16 milioane de lei finanțare de la Guvern, câte 8 milioane de lei alocate fiecăruia dintre cele două parcuri.

Costel Alexe, președintele CJ Iași, a declarat: „Mă bucur să vă anunț că, după 30 de ani, împreună cu administrația de la CJ Iași, aducem în județul nostru primele fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea de parcuri industriale”.

Totodată, aprobarea Scenariului 2 din Master Planul Integrat pentru proiectul de dezvoltare a Aeroportului Internațional Iași, precum și aprobarea realizării obiectivelor de investiții Spitalul Clinic Integrat de Boli Respiratorii și Centrul de Tratament al Infertilității urmează să fie suspuse votului consilierilor județeni.

În urma întâlnirii Consiliului de Administrație al R.A. Aeroportul Internațional Iași, s-a decis ca, dintre cele trei scenarii propuse pentru dezvoltarea aeroportului, să se supună aprobării Scenariul 2, ce presupune:

* extinderea suprafețelor de mișcare și a terminalelor de pasageri;

* realizarea unor noi căi de acces care să asigure legătura aeroportului cu municipiul Iași și zonele limitrofe;

* extinderea capacității de parcare pentru autoturisme;

* crearea de facilități cargo.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus