Oferte locuri de munca top

Parcuri de specializare inteligenta, in Maramures

Documentațiile pentru dezvoltarea a patru parcuri de specializare inteligentă au fost aprobate și depuse spre finanțare.

Parcurile vor fi edificate în Baia Sprie, Fărcașa, Șomcuta Mare și Târgu Lăpuș.

Proiectele au fost depuse la deschiderea apelului de finanțare pe programul POR pentru Regiunea de Nord-Vest, a anunțat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Finanțarea solicitată se ridică la peste 74 milioane de euro în total, sumă c cuprinde și banii pentru infrastructură, dar și ajutorul de stat pentru instalarea antreprenorilor care investesc în aceste parcuri.

„Practic, prin aceste proiecte, rezolvăm problema infrastructurii în fiecare parc industrial: rețea de apă, canalizare, gaz și curent, drumuri de acces pentru fiecare parcelă. Astfel, fiecare investitor are toate facilitățile pentru a investi în Maramureș”, a declarat Ionel Bogdan, Președintele Consiliului Județean Maramureș.

Totodată, fiecare antreprenor, în urma selecției, va beneficia de ajutor de stat de până la 2,5 milioane de euro, dar nu mai mult de 60% din investiția propriu zisă, pentru construcții și dotări în Parcul Industrial.

O multinationala isi extinde spatiile de productie si depozitare

„Consider că prin depunerea spre finanțare a proiectelor pentru parcurile industriale de specializare inteligentă, am pus piatra de temelie pentru dezvoltarea pe termen lung a județului nostru”, a concluzionat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

 

Sus