Oferte locuri de munca top

Parcarile sigure si securizate, dezvoltate si de alte entitati decat CNAIR

A intrat în vigoare o nouă prevedere care permite să fie realizate parcări sigure și securizate, exclusiv de ”nivel bronz” în sensul reglementărilor europene în materie, și de către alte entitățile aflate în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, decât CNAIR SA, pe terenuri aflate exclusiv în proprietatea publică a statului.

Dezvoltarea parcărilor sigure și securizate de către operatori economici privați, pe terenuri proprietate privată, nu poate fi luată în considerare, deoarece CNAIR S.A., în afară de rețeaua pe care o administrează, nu are drepturi de impunere de condiționalități/ control/ verificare asupra unor investiții private realizate pe terenuri proprietate privată.

Această modificare a venit în contextul în care MTI și C.N.A.I.R. – S.A. au fost informate de către CN APM cu privire la congestionarea circulației în interiorul Portului Constanța, îngreunarea activității portuare, precum și ocuparea benzii de urgență de pe A4 de către vehicule grele, situație cauzată de absența locurilor de parcare pentru camioane în vecinătatea porților de acces.

În acest context, în scopul evitării/deblocării situației descrise mai sus, CN APM intenționează să realizeze o parcare sigură și securizată, în zona A4, km 21+000, pentru care urmează să acceseze finanțare în cadrul Mecanismului de Interconectare a Europei, în apelul de proiecte septembrie 2023 – ianuarie 2024.

Amintim faptul că C.N.A.I.R. a emis următoarele avize pentru beneficiari privați, în vederea construirii de parcări sigure și securizate:

Pe autostrada A1 București—Nădlac

Avize emise la faza de proiectare PUZ — care nu dau dreptul la începerea execuției lucrărilor

 1. Colonia Mică, oraș Făget, jud. Timiș (km 432 + 252- 432 + 587 stânga și dreapta)

Spații servicii, parcări securizate, restaurant peste autostradă, benzinării, spălătorii auto, service camioane, vulcanizare și spații cazare în zona A1 Deva—Arad,

 1. km 447 + 000 stânga și dreapta

Construire zonă de parcare în condiții de siguranță și securitate pe Autostrada A1 (Deva – Lugoj) – (Accesul se face din spațiile de servicii și dotări existente la km 447 stânga și dreapta.)

 1. km 500 + 450 stânga

Parcare securizată și zonă servicii conexe (fără stație PECO) — Accesul se face din spațiul de servicii și dotări existent la km 500 + 600 stânga.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

 1. km 540 + 397 dreapta

«Parcare securizată și zonă de servicii conexe»

 1. km 548 + 340 dreapta

PUZ și RLU, construire stație distribuție carburanți, totem, unipol, panou publicitar și servicii, spălătorie auto, restaurant și parcare

 1. km 548 + 500 stânga

PUZ și RLU, construire stație distribuție carburanți, totem, unipol, panou publicitar și servicii, spălătorie auto, restaurant și parcare

 1. km 578 + 021 stânga și dreapta

Spații servicii, parcări securizate, restaurant peste autostradă, benzinării, spălătorie auto, service camioane, vulcanizare și spații cazare și panouri fotovoltaice

Acorduri prealabile emise la faza de proiectare PAC

 1. km 112 + 700 dreapta

Amenajare acces la stație distribuție carburanți + parcare securizată în sat Zăvoi, oraș Ștefănești, jud. Argeș (Obiectivul nu este construit.)

 1. km 517 + 000 stânga

Stație PECO și platformă betonată cu destinația parcare auto (Accesul se face din drumul care face legătura între DJ 693 și A1 — nod rutier.)

(Obiectivul este funcțional.)

 1. km 569 + 542 dreapta și 569 + 865 stânga

Construire parcare securizată, stație de alimentare cu carburanți, stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice, zona cazare cu servicii

(Obiectivul este în curs de execuție.)

Contracte rutiere cu multe oferte

DN 7 București—Nădlac (în zona nodului rutier Pecica)

 1. km 562 + 622 stânga

Amenajare intersecție în soluție giratorie la intersecția cu DE 700 pentru acces la zona de prestări servicii și comerț

(Există amplasate în incintă containere combustibil. Obiectivul este funcțional.)

 1. km 563 + 170 stânga

Acces la parcare TIR-uri, clădire restaurant, servicii și administrativ cu amenajările aferente, stație de distribuție carburanți și parcare auto

(Obiectivul este funcțional)

DN 6 (VO Lugoj) — la aproximativ 1 km de intersecția amenajată între A6 și DN 6

 1. km 498 + 050 dreapta Construire stație PECO, parcare și spălătorie TIR, spații cazare (Obiectivul este funcțional.)
 2. km 498 + 050 stânga

Amenajare parcare securizată de camioane, spații servicii și reamenajarea accesului rutier existent la km 498 + 050 dreapta (Obiectivul este funcțional.)

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus