Oferte locuri de munca top

Parcarile si spatiile de depozitare, elemente-cheie in vanzarea noilor apartamente

Din ce în ce mai mult cumpărătorii de apartamente noi țin cont, în luarea deciziilor de achiziție, de facilități precum locurile de parcare sau spațiile de depozitare, după cum ne-au spus mai mulți brokeri imobiliari acreditați.

Pentru locurile de parcare, de exemplu, prețul de vânzare variază în funcție de zonă.

Sunt zone în care un loc de parcare se vinde cu 3.500 de euro iar în altele poate ajunge  la 15.000 de euro. Închirierea unui loc de parcare într-un ansamblu nou costă 50 – 80 de euro/lună, ne-a spus Armando Stămulescu, broker autorizat, cu oferte imobiliare în zona Bucureștiului.

Cu toate că există prevederi legale care stabilesc trecerea la clădiri eficiente energetice, totuși în noile ansambluri rezidențiale sunt limitate ofertele de locuri de parcare pentru mașinile electrice. Nici nu sunt cereri pentru astfel de locuri de parcare, susține domnul Stămulescu.

Opinia această este întărită și de agentul imobiliar Ștefan Manole, cu o experiență pe piața imobiliară de peste 20 de ani.

„Am avut oferte în care prețul unei parcări a ajuns și la 15.000 de euro. Astfel de parcări sunt valorificate ulterior prin închiriere. Se închiriază cu minimum 50 de euro/lunar”, menționează Ștefan Manole.

Nedelcu Ionuț, broker autorizat care promovează un ansamblu rezidențial nou din bulevardul Metalurgiei, ne-a menționat că toate ofertele includ locuri de parcare. Prețul unui loc de parcare poate fi cuprins între 3.500 de euro-5.000 de euro. ”Aproximativ jumătate din oferte au locuri de pacare pentru mașinile electrice”, susține acesta.

Spațiile de depozitare rămân, de asemenea, un element-cheie în prezentarea unei oferte. Potrivit tuturor brokerilor autorizați citați, prețurile de vânzare sunt similare cu cele ale unei parcări. Sunt oferte în care boxele (spațiile de depozitare) pornesc de la 500 de euro mp și ajung până la 1.500 de euro/mp, ne-a declarat agentul imobiliar Ionuț Nedelcu.

Potențialii cumpărători sunt extrem de interesați de existența spațiilor de depozitare, mai ales când vine vorba despre cele comerciale.

„Familiile sunt dispuse să se mai înghesuie, dar eu am cereri de spații comerciale care solicită neapărat cât mai multe spații de de depozitare. Ar trebui ca proprietarii să gândească mai multe proiecte în sensul ăsta. Prețul pornește de la 3.500 de euro, ca la parcare”, susține brokerul Rodica Zaharia.

Energia din surse regenerabile, un proiect pentru viitor

Brokerii citați nu au oferte de vânzare a apartamentelor care folosesc energie din surse regenerabile.

„Este un proiect de viitor, nu avem solicitări dese în acest sens”, ne-a explicat agentul imobiliar Ștefan Manole.

Brokerii imobiliari susțin că toate apartamentele au contorizare individuală, costul întreținerii fiind una dintre întrebările principale ale potențialilor cumpărători la momentul prezentării ofertei.

În noile ansambluri rezidențiale din București suprafața utilă a unui apartament cu două camere variază între 33 mp -75 mp, potrivit surselor citate.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

 

 

Sus