Oferte locuri de munca top

Parcare si autogara intr-un municipiu: cine le va construi

Câștigătorul unui contract ce prevede realizarea mai multor obiective de investiții într-un municipiu a fost desemnat recent.

Contractul vizează realizarea unei parcări de tip ”Park & Ride” și amenajarea unui terminal tip autogară.

Valoarea atribuită pentru execuția lucrărilor este de 60.869.993 lei, iar durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a finalizat licitația pentru realizarea parcajului de pe strada Traian Vuia (în zona Aeroportului Internațional Avram Iancu).

Câltigătorul desemnat este firma de construcții TCI Contractor General SA. Primăria municipiului Cluj-Napoca a obținut autorizație de construire.

Proiectul prevede amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare. Pentru mijloacele de transport vor fi organizate stații echipate cu dotările și infrastructura necesară desfășurării activităților specifice.

De asemenea, este prevăzută și amenajarea unui terminal de tip autogară, care va cuprinde copul C1 (clădire terminal și copertină) și corpul C2 (copertină autocare) și piațetă publică.

Incep lucrari de reparatii, in valoare de 15 mil euro, la un pod

În incinta amenajată au fost prevăzute 863 locuri de parcare, din care:

– 37 locuri pentru persoanele cu dizabilități;

– 30 locuri pentru autoturismele electrice și hibride;

– 788 locuri pentru autovehicule;

– 8 locuri pentru autobuze.

Vor fi create și amenajate spații verzi perimetrale și între locurile de parcare.

Accesul către platforma pentru staționare și către zona de autogară va fi asigurat din str. Traian Vuia.

În acest moment, se lucrează la documentația tehnică privind obținerea autorizației de construire pentru proiectul „Reamenajare stradă Traian Vuia”, care cuprinde zona de acces în Park & Ride, sensul giratoriu, trotuarele și relocarea stației pentru transportul în comun.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus