Solplanet x AeroFix

Parc fotovoltaic, cumparat

Un parc fotovoltaic operațional, cu o capacitate instalată totală de 5,46 MWp, a fost cumpărat de Engie Romania de la o companie deținută de doi investitori germani.

Parcul fotovoltaic este amplasat în partea de sud a României, în satul Nenciulești din județul Teleorman. Parcul a fost pus în funcțiune în anul 2014 și, de atunci, a produs ~42 GWh, echivalentul consumului anual de energie electrică a 25.000 de gospodării.

Viitor parc fotovoltaic, pe mai mult de 1.000 ha

Această achiziție reprezintă un nou pas, după achiziționarea unui parc fotovoltaic cu o capacitate de 9,3 MW în luna decembrie a anului trecut, către atingerea obiectivului de a dezvolta portofoliul companiei de capacitate instalată de energii regenerabile, atât prin creștere organică, cât și prin achiziții.

“Suntem bucuroși să finalizăm această achiziție și, în același timp, dornici să o vedem urmată de alte dezvoltări în zona de energie verde, care ne vor ajuta să ne construim o poziție puternică în sectorul de energie regenerabilă centralizată.” a declarat Eric Stab, Președinte & CEO Engie Romania.

Viitor parc fotovoltaic pe circa 2 ha

Engie Romania operează, în prezent, 113 MW de energie regenerabilă în capacități eoliene și fotovoltaice. Anterior acestei achiziții, compania era prezentă pe piața locală de energie regenerabilă, prin operarea a două parcuri eoliene, amplasate în județele Brăila, Galați, și a unui parc fotovoltaic în județul Harghita.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Sus