Oferte locuri de munca top

Papalekas continua seria achizitiilor pe piata imobiliara

Fondul de investitii Globalworth, controlat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas isi propune sa continue seria achizitiilor pe piata imobiliara din Romania.
In acest scop compania intentioneaza sa atraga 135 milioane de euro printr-o emisiune de actiuni. Din aceasta suma, 23 milioane de euro vor fi investite in portofoliul existent si 112 milioane de euro vor viza investitii noi, din care 94 milioane de euro reprezinta valoarea investitiilor contractate sau aflate in negocieri avansate.
„In urma incheierii cu succes a primei faze a programului de investitii, compania este acum gata pentru a intra in urmatoarea faza a evolutiei sale si, prin urmare, este bine plasata pentru a solicita capital suplimentar de la investitorii existenti si noi. Acest lucru va permite companiei sa isi consolideze pozitia de investitor de varf pe piata imobiliara din Romania si din Europa Centrala si de Sud-Est”, a declarat Geoff Miller, presedinte Globalworth.
Cea mai importanta proprietate pe care Globalworth intentioneaza sa o achizitioneze este cladirea de birouri ce gazduieste actualul sediul UniCredit, situata pe Bd. Expozitiei din Capitala. In prezent aceasta este detinuta de compania de constructii Bog”Art. Valoarea achizitiei a fost estimata de Globalworth la 43,3 milioane euro,
Compania mai are in vedere sa preia cladirea Floreasca Office (pentru 12 milioane de euro), cladirea de birouri Bratianu (5 milioane euro), a magazinelor Conex din Constanta (4,5 milioane euro), precum si sa achizitioneze / dezvolte spatii logistice in cadrul proiectului Timisoara Airport Park (TAP), pentru 36,3 milioane de euro.
In acelasi timp, Globalworth va investi peste 90 milioane de euro in dezvoltarea a doua cladiri de birouri in Bucuresti, inca 6,3 milioane de euro in dezvoltarea unei cladiri cu spatii de retail in centrul Istoric al Capitalei, precum si 5,1 milioane de euro pentru dezvoltarea unor magazine pentru doua lanturi internationale de retail. Printre achizitiile efectuate anterior de Globalworth in Bucuresti se numara cladirile de birouri Tower Center (din Piata Victoriei) si Cathedral Plaza, precum si fostul centru comercial City Mall (in curs de transformare in cladire de birouri)

Sus