Oferte locuri de munca top

Panouri fotovoltaice pentru primarii si institutii publice

14 contracte noi de finanțare, care vizează panouri fotovoltaice pentru primării și instituții publice, au fost semnate.

Acestea vor fi finanțate prin Fondul pentru modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie și stocarea energiei – Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice.

Valoarea totală a proiectelor finanțate este de 34.579.238 lei, valoarea totală acordată din Fondul pentru modernizare este de 29.014.607 lei, a declarat ministerul Energiei, Sebastian Burduja.

Puterea totală instalată este de 4,6 MW, ceea ce înseamnă o producție de energie electrică estimată de peste 5,5 milioane kWh pe an.

Orașele cu care s-au semnat contractele sunt Negrești, Negru Vodă și Dorohoi.

Comunele cu care s-au semnat contractele sunt Topraisar, Frumușeni, Petrești, Beceni, Ardușat, Tansa, Valea Lupului, Costișa, Grajduri și Coșna.

De asemenea, s-a semnat un contract de finanțare cu Universitatea Politehnică Timișoara.

„Prin investițiile pe care le-am semnat, primăriile comunale și orăsenești pot crea locuri de muncă în comunitate, iar banii economisiți din facturile de energie electrică pot fi redirecționati pentru alte nevoi ale locuitorilor. Aceste contracte se alătură altor nouă pe care le-am semnat săptămâna trecută. Continuăm la turație maximă folosirea banilor europeni” a declarat Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2024

Sus