Oferte locuri de munca top

Panouri fotovoltaice pe acoperisurile magazinelor Dedeman

Rețeaua românească de magazine cu materiale de construcţii şi pentru amenajări interioare, Dedeman, instalează panouri fotovoltaice pe acoperișurile magazinelor sale. Astfel, 28 de magazine din rețea vor fi acoperite cu panouri fotovoltaice care vor genera curent electric exclusiv pentru consumul acestor magazine, după cum a anunțat retailer-ul într-un comunicat de presă.

Este vorba de magazinele din București (Băneasa, Pantelimon, Theodor Pallady, Colentina), precum și de Bacău Abatorului, Comănești, Constanța Agigea, Deva, Focșani, Galați, Hunedoara, Iași Primăverii, Miercurea Ciuc, Onești, Oradea, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Slobozia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara Calea Șagului, Turda, Vaslui, Zalău și în centrul logistic din Techirghiol.

Puterea totală instalată în cele 28 de locații va fi de peste 7 MWp și va asigura aproximativ 30% din consumul anual de energie electrică necesar desfășurării activității magazinelor.

Dragoș Pavăl, președintele companiei Dedeman, a declarat: “Pe lângă aspectele de ordin financiar, am luat în calcul și efectele benefice pe care generarea de energie verde le are asupra mediului înconjurător”.

Marian Adam, manager energetic Dedeman, a spus: “Fiind un proiect destinat exclusiv autoconsumului, puterea instalată și implicit numărul de panouri montate depind de consumul de energie electrică al fiecărui magazin în parte. Dacă ar fi să facem o medie, fiecărei locații îi revin aproximativ 900 de panouri solare, ceea ce înseamnă o putere instalată de circa 260 kWp/magazin.”

Pentru realizarea acestui proiect au fost semnate contracte cu două companii, E.ON Energie România SA și Simtel Team SRL. Durata de implementare pentru prima etapă a investiției este de 12 luni din momentul semnării contractelor.

Investiția totală depășește suma de 4 milioane de euro. Perioada de utilizare preconizată este de minimum 25 de ani.

Proiectul urmează să fie implementat treptat în toată rețeaua.

 

 

 

Citiți și:

Manopera in constructii, mai scumpa in provincie

Contract pentru un important proiect de investitii publice, in curs de semnare

Unitate de productie si depozitare, extinsa cu peste 5 mii mp

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2020

Sus