Oferte locuri de munca top

Panouri fonoabsorbante de peste 17 mil euro pe 22 km

Pe mai multe autostrăzi și drumuri din țară vor fi montate panouri fonoabsorbante pentru reducerea zgomotului generat de traficul rutier. Investiția se ridică la peste 17 milioane de euro și a fost aprobată astăzi de către Guvern.

Lugimea totală a drumurilor naţionale pe care vor fi montate panouri fonoabsorbante este de puțin peste 22 kilometri.

Mai exact, acestea vor fi achiziționate pentru autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, Centura București, Centura Oradea, Varianta de ocolire Cluj Est, DN 2, DN 5, DN 6, DN 15, DN 22 și DN 59.

Panourile vor reduce nivelul de zgomot cu minim 25Db.

Investiția face parte din proiectul ”Măsuri prevăzute în planurile de acțiune pentru reducerea zgomotului generat de traficul rutier prin dotarea cu panouri fonoabsorbante”.

Obiectivul general este de a oferi un confort acustic minim necesar persoanelor care locuiesc în vecinătatea anumitor sectoare de drumuri naţionale pe care s-a înregistrat un nivel foarte ridicat al zgomotului datorat traficului rutier intens.

Proiectul a fost estimat la o valoare totală de 83.239 mii lei cu TVA, din care lucrările de construcții și montaj 9.310 mii lei.

Finanţarea se va face din fonduri externe nerambursabile şi din alocații bugetare prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite.

Durata de execuție este de 18 luni.

Ministerul Lucrărilor Publice a aprobat și a trimis către CNAIR Formularul F1 de avizare din punct de vedere al eligibilităţii activităţilor cuprinse în proiect. Valoarea totală din Formularul F1 face referire la proiectul ”Implementare planuri de acțiune pentru reducerea zgomotului generat de traficul rutier – etapa 2011 – 2016″  în întregime, proiect care vizează şi alte măsuri de reducere a zgomotului generat de traficul rutier, dar pentru care se vor derula proceduri distincte de achiziţie publică.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus