Oferte locuri de munca top

Pana la 15 mil euro pentru comercializarea energiei din surse regenerabile

Finanțări între 5 și 15 milioane euro pentru producerea de energie din surse regenerabile în vederea comercializării pot fi accesate de primării din toată țara.

Apelul de proiecte este unul competitiv și va începe pe 24 noiembrie 2022. Termenul final de depunere a proiectelor este 6 decembrie 2022.

Conform Ghidul solicitantului, aflat în vigoare, prevede că vor fi finanțate proiecte de realizarea/modernizarea capacităţilor de producţie a energiei electrice/termice din surse regenerabile de energie pentru comercializare, cu excepția biomasei.

Sunt finanțabile investițiile în:

* echipamente

* utilaje

* dotări specifice necesare pentru obținerea de energie din surse regenerabile destinate comercializării, la nivelul autorităților publice locale.

În categoria surselor de energie regenerabile se încadrează sursele de energie nefosile, respectiv: eoliană, solară, aerotermală, geotermală, hidrotermală, energie hidraulică, precum și alte surse de energie regenerabile.

Noua investitie a unui distribuitor de materiale de constructii

Pentru aceste investiții sunt eligibile următoarele categorii de cheltuieli:

* dotări pentru obținerea de energie din surse regenerabile;

* realizarea, achiziționarea, modernizarea de capacități de producție noi sau existente la momentul depunerii cererii pentru finanțare, pentru obținerea de energie din surse regenerabile;

* preluare, conectare a energiei în sistemul energetic național.

Apelul de proiecte se va desfășura în cadrul platformei IMM RECOVER, iar proiectele depuse vor fi transferate ulterior de către solicitanți în platforma MySMIS, prin instrucțiuni emise ulterior de către AM POIM.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus