Solplanet x AeroFix

Pana in 5 mil euro pentru utilitatile de apa

Sectorul utilităților de apă din țara noastră va fi sprijinit cu o facilitate de lichiditate standby de până la 5 milioane euro.

Liniade creditare va fi acordată de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) către SC Raja Constanta SA (RAJA), cea mai mare companie regională de apă și apă uzată din țară, pentru a o ajuta să facă față impactului pandemiei de coronavirus asupra afacerii sale.

Facilitatea face parte din Programul de infrastructură vitală al Pachetului de solidaritate al BERD, care include lichidități de urgență pentru furnizorii cheie de infrastructură, cum ar fi RAJA.

Având acționar majoritar Consiliul Județean Constanța, RAJA deservește peste trei milioane de clienți interni, industriali și din sectorul public din șapte județe ale României. Este un client de lungă durată al BERD și, până în prezent, a primit cinci împrumuturi în valoare totală de 101 milioane euro.

Finanțarea anterioară a ajutat compania să realizeze conformitatea cu directivele UE privind calitatea apei și colectarea și tratarea apelor uzate.

Ca parte a activității sale cu Banca, RAJA s-a angajat să reducă semnificativ pierderile de apă. În cadrul unui contract bazat pe performanță pe care RAJA l-a semnat cu Administração e Gestão de Sistemas de Salubridade, compania portugheză de apă efectuează actualizările necesare, oferind în același timp o garanție de performanță.

BERD a asistat RAJA în pregătirea contractului, primul de acest gen din sectorul apei din România.

BERD este un investitor major în România. Până în prezent, a investit 8,8 miliarde de euro în economia țării prin 454 de proiecte. Activitatea băncii este dedicată în prezent pe deplin pentru a ajuta economiile în care investește și companiile din sectorul privat să depășească impactul pandemiei de coronavirus în curs.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus