Solplanet x AeroFix

Pana cand pot fi atestati administratorii de condominii

Prelungirea perioadei de obținere a certificatelor de calificare profesională pentru viitorii administratori de condominii a fost aprobată prin decret de către președintele Iohannis și urmează să intre în vigoare.

Astfel, certificatele care dovedesc calificarea profesională a persoanelor fizice pentru a îndeplini ocupația de administrator de condominii vor putea fi obținute până la 1 ianuarie 2022.

Modificarea a fost necesară întrucât certificatele trebuiau obținute până la 1 ianuarie 2021, ceea ce ridica mai multe probleme din punct de vedere al organizării.

Termenul pentru obținerea documentele doveditoare a a mai fost prelungit o dată, de la 28 septembrie 2019 la 1 ianuarie 2021. Prelungirea a fost necesară întrucât termenul inițial stabilit era imposibil de respectat având în vedere durata procedurii de autorizare a furnizorilor de formare profesională și durata programului de formare profesională a adulților, situație ce ar fi generat un blocaj în activitatea de administrare a condominiilor, susțin inițiatorii proiectului de prorogare a termenului de certificare.

Mai exact, procedura de autorizare a furnizorilor de formare profesională a adulților poate dura aproximativ 45 de zile sau, după caz, până la aproximativ 80 de zile în situația în care nu este necesară contestarea de către furnizorul de formare profesională a respingerii solicitării de autorizare și ținând cont de durata programului de formare profesională a adulților.

Mai mult, în cazul în care furnizorul a cărui solicitare de autorizare a fost respinsă de către comisia de autorizare contestă această decizie în termen de 30 de zile de la comunicare, procedura se lungește cu încă 30 de zile.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus