Oferte locuri de munca top

PAB Romania a semnat un contract de 166 mil lei

Constructorul român PAB România a semnat cu Primăria Municipiului Arad un contract de lucrări, în valoare de circa 166 milioane de lei, TVA inclus.

Lucrările vor începe în vara acestui an, cu un termen de execuție de 28 de luni.

Proiectul prevede amenajarea traseului de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare.

Vor fi realizate următoarele lucrări:

* construirea și modernizarea infrastructurii rutiere pe trei tronsoane cu o lungime totală de 7,7 km,

* construirea unui pod peste râul Mureș, în lungime de 295 m și o lățime de 23,5 m,

* amenajarea a două stații de reîncărcare pentru autobuzele alimentate electric,

* modernizarea a 17 stații de transport public și construirea a altor 6 stații noi,

* crearea, modernizarea sau după caz extinderea unui număr de 20 de intersecții semaforizate prevăzute cu sisteme de transport inteligente,

* plantarea a 300 de arbori și arbuști de-a lungul aliniamentelor stradale.

Călin Bibarț, primarul municipiului Arad, a declarat: „Încheiem azi o lungă procedură a acestui proiect care a început în mandatul trecut cu bătălia pentru finanțare, proiectare și în cele din urmă finalizarea licitației pentru execuția lucrărilor. Un proiect pe care ni-l dorim demult și sunt convins că-l vom finaliza la timp. Mă bucur că o firmă din Arad va executa lucrările propuse în cadrul acestui proiect. Iată, vorbim despre fonduri europene care vor fi investite într-un obiectiv important pentru orașul nostru. Sunt convins că aceste lucrări se vor încheia la timp și vor fi de calitate”.

Sandu Ion, președintele PAB România, a declarat. „Sunt onorat că vom realiza aceste lucrări. Ne recomandă faptul că avem o tradiție de peste 20 de ani, cu experiență mare în diverse lucrări, inclusiv în partea de poduri, drumuri și platforme și cred că vom reuși să facem această investiție, la timp, la calitatea dorită și cu cât mai puțin deranj pentru cetățenii Aradului. Aradul va avea unul dintre cele mai frumoase poduri din România.”

Proiectul se realizează în cadrul Programului Operațional Regional.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus