Oferte locuri de munca top

P3 vrea sa demareze alte doua parcuri logistice

 

Sînziana Pardhan, country head P3 Romania

Dezvoltatorul de proiecte logistice, P3, intenționează să demareze anul viitor dezvoltarea a încă două parcuri logistice în România. De asemenea, va continua să extindă parcul P3 Bucharest, situat la intrare autostrăzii A1 în Capitală. Extinderea va fi  cu o suprafață și mai mare decât cea construită în acest an (circa 65.000 de metri pătrați). Noile spații vor fi realizate deopotrivă speculativ și la cerere.

Totodată, compania vrea să demareze anul viitor dezvoltarea unui nou proiect logistic în București, în zona șoselei de centură și a încă unui parc logistic în zona de vest a țării.

‘Vrem să continuăm să creștem în mod accelerat. Ne uităm la un nou amplasament în București, dar și la un amplasament în vestul țării, în orașe precum Cluj, Timișoara și Arad”, precizează Sînziana Pardhan, care a preluat funcția de country head al P3 Romania în luna august a anului curent.

În prezent, în cadrul parcului logistic P3 Bucharest sunt în curs de finalizare două noi hale industriale, însumând o suprafață de 54.000 de metri pătrați. Ambele vor fi gata până la sfârșitul anului. Acestea se vor adăuga celor 12 hale existente în parc, totalizând o suprafață de 319.000 de metri pătrați, ceea ce face din P3 Bucharest cel mai mare parc logistic din țară.

2017 a fost un an bun pentru piața spațiilor logistice. Cererea a fost mare, mai ales în prima parte a anului, susținută de creșterea consumului în România. “Ne așteptăm să se reia creșterea cererii la începutul anului viitor”, adaugă doamna Pardhan.

Cea mai nouă hală din parc a fost finalizată în luna septembrie, iar ceremonia de predare către principalul chiriaș a avut loc ieri. Clădirea de clasa A, dispune de o suprafață de 13.900 de metri pătrați,

Operatorul logistic olandez E van Wijk, principalul chiriaș din noua clădire, ocupă peste 10.000 de metri pătrați. Decizia companiei de logistică de a închiria spațiul din parcul P3 a avut în vedere costurile pentru operarea clădirii. Compania a fost astfel interesată în mod deosebit de termoizolația și hidroizolația clădirii și de utilizarea corpurilor de iluminat tip LED. De exemplu, sunt clienți care solicită ca produsele să le fie depozitate la temperaturi care să nu depășească 23 de grade Celsius. Dacă izolația termică este insuficientă, temperatura ajunge ușor la 25-26 de grade celsius în perioada verii, iar atunci ar trebui instalat un sistem de răcire foarte costisitor, explică Tudor Iuga, branch manager Logistic E van Wijk.

Logistic E Van Wijk se concentrează pe clienți din diferite industrii, cum ar fi electronice, alimente, retail, agro-business, marketing, construcții și altele. Compania dispune în prezent de 20.000 metri pătrați de spații de depozitare în București, Cluj-Napoca și Arad.

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia octombrie (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus