Oferte locuri de munca top

P3 a achizitionat 627.000 m2 de parcuri logistice in Cehia

Horni Pocernice ParkPointPark Properties (P3), investitor specializat, dezvoltator si manager de proprietati europene de logistica, a achizitionat 627.000 m2 de centre logistice si terenuri aferente pentru dezvoltare in Republica Ceha. Portofoliul de active a fost preluat de la companiile Tristan Capital Partners si VGP, avand o valoare tranzactionala de peste 523 de milioane de euro. Aceasta tranzactie vine la o luna dupa achizitiile P3 din Italia, la care se adauga celelalte achizitii de la inceputul acestui an.
Portofoliul achizitionat de P3 consta in 11 parcuri logistice, cu un total de 58 de hale, acest pachet incluzand si terenuri care ofera potential pentru dezvoltarea altor 125,000 m2 de spatii logistice.  Prin aceasta tranzactie, P3 va oferi clientilor sai o platforma de peste 2,4 millioane de m2 de spatii pentru depozitare in Europa.
Ian Worboys, CEO-ul P3 a declarat: “Aceasta investitie continua strategia noastra de expansiune si plaseaza P3 in topul proprietarilor de centre logistice la nivel de Europa. Cehia este o piata strategica pentru noi, deoarece se afla la intersectia principalelor rute de transport intre Europa de Vest, Centrala si cea de Est.”
Parcul logistic Horni Pocernice din Praga, unul dintre cele mai mari din Cehia, reprezinta aproximativ jumatate din intreg portofoliul nou achizitionat de catre P3. Parcul logistic ofera, de asemenea, posibilitatea de expansiune, avand terenuri cu autorizatii pentru construirea a inca 69.000 m2 de spatii la cheie.
Restul proprietatilor achizitionate insumeaza 27 de centre de distributie de clasa A, situate in locatii strategice din Cehia precum Plzen, Liberec, Hradec Kralove si Olomouc. Aceste parcuri logistice beneficiaza, de asemenea, de bune conexiuni de transport cu Germania, Polonia si Slovacia, si dispun de un portofoliu diversificat de chiriasi. O mare parte dintre acestia sunt furnizori de top pentru industria auto din Europa.

Sus