Oferte locuri de munca top

OUG pentru proiectele europene de apa modificata

Tuburi canalizare 2 - Cartier BratianuSenatul a adoptat saptamana trecuta Ordonanta de Urgenta a Guvernului 32/2014 privind completarea legii care reglementeaza constituirea, alimentarea şi utilizarea Fondului de întreţinere, înlocuire şi dezvoltare pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii serviciilor publice care beneficiază de asistenţă financiară nerambursabilă din partea Uniunii Europene.
Astfel prin proiectul legislativ intervin modificari in incadrarea surselor proprii de finantare ale operatorilor de apa, astfel incat acestia sa poata rambursa imprumuturile din fonduri proprii fara a fi considerata o datorie publica. Initiatorii propun introducerea unui nou articol in Ordonanta 198/2005 : “pentru cazul in care fondul IID este creat si gestionat la nivelul Operatorului regional al serviciului public de alimentare cu apa si canalizare, sursele mentionate la art. 4, alin. 2 in normele OUG 198/2005 sa fie considerate alte surse proprii de finantare ale Operatorului Regional.”
Potrivit expunerii de motive,  aceasta masura va duce la “cresterea gradului de absorbtie a fondurilor de la UE, evitarea riscului de a fi dezangajate automat fonduri, asigurarea premiselor de indeplinire a criteriilor de performanta ale proiectelor, cresterea gradului de conectare a populatiei la serviciile de apa si canalizare respectiv si imbunatatirea nivelului serviciilor prestate.”
Proiectul a fost adoptat cu 79 voturi pentru, 26 impotriva si doua abtineri. Senatul este prima camera sesizata in acest caz.

Sus