Oferte locuri de munca top

Oradea va avea un buget de investitii de 1,28 mld lei

Bugetul total al municipiului Oradea pentru anul 2024 va fi de peste 2,93 miliarde de lei, mai mare cu 28% față de execuția anului trecut, execuție care s-a încheiat la 2,2 miliarde de lei.

Acesta reprezintă cel mai mare buget al orașului din istoria post-decembristă.

Anul 2024 va aduce o serie de investiții mari, printre care se numără noul grup energetic, noul Spital de Boli Infecțioase de pe strada Vlădeasa, reabilitarea sistemului de termoficare urbană – etapa III, Geotermal Ioșia Sud, Pasajul Borșului, Pasajul Decebal, modernizarea Parcului 1 Decembrie, modenizarea iluminatului public, o creșă nouă, reabilitarea energetică a mai multor unități de învățământ și multe altele.

Va fi un buget echilibrat, asigurând funcționarea optimă a serviciilor publice, precum și fonduri importante pentru dezvoltare, după cum au anunțat reprezentanții PMO.

Resursele au fost alocate pentru susținerea cheltuielilor operaționale în sumă de circa 1,65 miliarde lei (56% din total buget) şi pentru cheltuielile cu investițiile în sumă de peste 1,28 miliarde lei (44% din total buget), rezultând astfel un total de cheltuieli de finanțat în valoare de peste 2,93 miliarde lei.

Principalele cheltuieli operaționale care vor fi finanțate din bugetul local sunt pentru: instituții publice, învățământ, sănătate, sport – cultură, finanțare programe culturale, servicii publice, asistență socială, datoria publică etc.

Contract de lucrari ingineresti, de circa 16 mil euro, cu o singura oferta

Bugetul a fost supus consultării publice până în data de 8 februarie, primăria organizând și o dezbatere publică în acest sens.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus