Oferte locuri de munca top

Oradea: Parcurile industriale vor beneficia in continuare de scutiri de taxe

Consiliul Local Oradea a aprobat o schema locala privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate in parcurile industriale. Prevederile acesteia vor fi aplicate incepand cu 1 iulie.
Potrivit Ordinului Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice nr. 2980/24.09.2013 autoritatile puteau acorda facilitati fiscale administratorilor si rezidentilor din parcurile industriale pana la data de 30 iunie 2014. Astfel Primaria Oradea ia scutit pe acestia de la plata impozitului pe teren si cladiri.
Avand in vedere ca durata de acordare a acestor facilitati a expirat Primaria Oradea va implementa o schema locala pentru acordarea ajutoarelor de minimis pentru perioada 1 iulie 2014 – 31 decembrie 2020.
Conform acesteia, ajutorul de minimis se acorda administratorilor si rezidentilor din parcurile industriale, prin renuntari la venituri bugetare, sub forma scutirilor prevazute la art. 20 alin. (1) din Legea 186/2013 privind constituirea si functionarea parcurilor industriale, in limita echivalentului in lei a 200.000 euro pentru fiecare beneficiar, pe o perioada de trei ani consecutivi, respectiv 100.000 de euro in cazul intreprinderilor care isi desfasoara activitatea in domeniul transportului rutier de marfuri.

Sus