Oferte locuri de munca top

One United: Dezvoltarea imobiliara sustinuta va continua in ultimul semestru

Cum prima jumătate a acestui an a fost ”cel mai bun semestru I din istoria pieței imobiliare din România” după cum arată în raportul său semestrial dezvoltatorul One United Properties SA, acesta se așteaptă la perspective excelente pentru continuarea dezvoltărilor în S2 2021.

Dezvoltatorul invocă faptul că România are în prezent cel mai mic preț de achiziție a  apartamentelor în comparație cu puterea de cumpărare din UE.

Mai exact, reprezentanții One United Properties susțin că piața imobiliară locală va continua să atingă noi cote record, pe măsură ce puterea de cumpărare  din România se consolidează ca urmare a creșterii accelerate a veniturilor, asociată cu o scădere a costurilor de finanțare.

Ce persective are One United Properties pentru semestrul II 2021

Compania va finaliza construcția One Herăstrău Towers. Proiectul include două turnuri rezidențiale, cu spații comerciale la parter și birouri de dimensiuni mici la primul etaj, două niveluri de parcare subterană, facilități pentru proprietari și foaiere.

Construcția este în curs de finalizare, iar livrările către clienți sunt estimate să înceapă în S2 2021. Peste 90% dintre apartamentele din acest proiect sunt deja pre-vândute.

De asemenea, la 30 iunie 2021, portofoliul de terenuri al gupului pentru dezvoltarea imobiliară ulterioară include terenuri cu o suprafață totală de 138.000 mp, pe care este estimată construirea a peste 3.200 de apartamente.

Alte oportunități majore pentru viitorul portofoliu de terenuri al companiei se află în diferite etape de negociere.
Menționăm faptul că pentru semestrul I 2021, cifra de afaceri consolidată a One United Properties a crescut cu 96% față de semestrul I 2020, ajungând la 433,9 milioane lei.
Pentru aceeași perioadă, profitul net a crescut cu 267%, de la 40,2 milioane lei în semestrul I 2020 până la 147,5 milioane lei în semestrul I 2021, mai mult decât veniturile, datorită majorării cu 46%, comparativ cu anul trecut, a veniturilor nete din vânzarea de proprietăți rezidențiale, aceasta atingând suma de 108,1 milioane lei.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus