Oferte locuri de munca top

Oficial: Programul „Anghel Saligny”, forma finala

Programul „Anghel Saligny” poate fi aplicat, forma finală devenind oficială în urma publicării în Monitorul Oficial a Ordonanței de urgență pentru aprobarea acestui program național de investiții (fisier atașat).

Guvernanții afirmă că numărul aglomerărilor urbane de peste 10.000 locuitori din România care au nevoie de realizarea obiectivelor de investiții pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată este de 173.

De asemenea, la nivel național, 20.000 km de drumuri județene și 27.000 km de drumuri comunale sunt nemodernizate, fiind estimată o valoare necesară de cel puțin 50 miliarde lei pentru asigurarea finanțării modernizării acestor drumuri.

TOPUL DRUMARILOR

Totodată, 29% din unitățile administrativ-teritoriale nu dețin rețele de apă, iar 57% din unitățile administrativ-teritoriale nu dețin canalizare.

Valoarea investițiilor necesare pentru domeniul alimentării cu apă și canalizării este estimată la cel puțin 80 miliarde lei.

În ceea ce privește gazele naturale, 70% din unitățile administrativ-teritoriale nu au acces la rețele de distribuție de gaze naturale, oficialii estimând un necesar de cel puțin 25 miliarde lei pentru asigurarea accesului tuturor unităților administrativ-teritoriale la rețele de distribuție.

Interesul autorităților publice locale este demonstrat de faptul că, numai în anul 2020, pentru acest domeniu au fost depuse la sediul Ministerului Dezvoltării 174 de cereri de către unități administrativ-teritoriale, însumând o valoare de 2.642 milioane lei, în contextul în care nu există sursă de finanțare pentru acest domeniu.

Astfel, necesarul total la nivel național estimat pentru toate domeniile (infrastructură locală de transport, alimentare cu apă, canalizare, distribuție gaze naturale) depășește 160 miliarde lei, din care se propune soluționarea a circa 30% prin alocarea pe întregul program a unui buget total de 50 miliarde lei.

Prin PNDL urmează să fie finalizate obiectivele de investiții din domeniile drumuri, apă și canal, în număr de 3.419 obiective de investiții cu o valoare finanțată de 22.994 milioane lei, dintr-un total de 6.204 cereri depuse.

Rămân un număr de 2.785 de cereri nefinanțate, însumând 26.106 milioane lei.

De asemenea, la Compania Națională de Investiții „C.N.I.” S.A. au fost depuse 554 de solicitări pentru modernizarea drumurilor județene și a drumurilor locale, având o valoare de 8.351 milioane lei.

 

Descarcati aici OUG program Anghel Saligny

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2021

Sus