Oferte locuri de munca top

Oficial: certificarea anumitor domenii in constructii se amana inca 2 ani

A intrat în vigoare noul termen de la care se va aplica certificarea anumitor calificări în construcții. Este vorba despre trei elemente ce fac parte din sistemul calității în construcții, introduse prin Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcții.

Mai exact, de la data de 25 august 2023 vor intra în vigoare prevederile prin care în cadrul sistemului calității în construcții vor fi cuprinse inclusiv următoarele:

* certificarea calificării tehnico-profesionale a operatorilor economici care prestează servicii de proiectare și/sau consultanță în construcții;

* certificarea calificării tehnico-profesionale a operatorilor economici care execută lucrări de construcții;

* perfecționarea profesională continuă a specialiștilor care desfășoară activități în domeniul construcțiilor.

Inițial, termenul fusese prorogat până la 25 august 2021, însă data a fost modificată în procesul de legiferare a Ordonanţei Guvernului nr.18/2019 de către Comisiile de specialitate a Camerei Deputaților.

Din punct de vedere legislativ, termenul a fost amânat pentru a permite finalizarea sistemului informatic care să interconecteze diferitele baze de date ale instituțiilor care gestionează diferitele registre naționale. De asemenea, Ministerul Dezvoltării se află în procesul de a modifica legislația din domeniile amenajarea teritoriului, urbanism și construcții, proces estimat, în anul 2019, să dureze 18 luni.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus