Oferte locuri de munca top

Oficial: Autorizarea electricienilor se face dupa un nou regulament

Regulamentul pentru autorizarea electricienilor, respectiv a verificatorilor de proiecte și a experților tehnici de calitate și extrajudiciari în domeniul instalațiilor electrice tehnologice a intrat în vigoare (fișier atașat la final).

Acesta trebuie respectat de către titularii de licențe și atestate acordate de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, persoanele fizice, precum și operatorii economici care desfășoară activități în sectorul energiei electrice.

Regulamentul stabilește:

* condițiile pentru autorizarea electricienilor în domeniul instalațiilor electrice;

* condițiile pentru autorizarea verificatorilor de proiecte și a experților tehnici de calitate și extrajudiciari în domeniul instalațiilor electrice tehnologice;

* condițiile pentru prelungirea autorizării acordate de ANRE;

* competențele, drepturile și obligațiile persoanelor autorizate.

Noua cladire rezidentiala, autorizata intr-o zona turistica

Prevederile se aplică:

* persoanelor fizice, române sau străine, care solicită autorizarea în vederea desfășurării, pe teritoriul României, a activităților de proiectare, executare, verificare și de expertizare a lucrărilor de instalații electrice;

* persoanelor fizice care desfășoară activități de operare a instalațiilor electrice, precum și lucrări de mentenanță/ întreținere/reparații curente ale acestora, sub coordonarea/ supravegherea electricienilor autorizați.

Electricienii autorizați pentru proiectarea/ executarea/verificarea de instalații electrice pot avea, după caz, gradele de autorizare: I, II, III și IV.

Pentru fiecare dintre gradele II, III și IV sunt definite două tipuri de autorizări:

* autorizare de tip A, pentru proiectare de instalații electrice;

* autorizare de tip B, pentru executare de instalații electrice.

Vizarea autorizației de electrician autorizat se realizează în termen de 5 ani de la data emiterii documentului sau, după caz, de la data ultimei vizări, prin completarea corespunzătoare în Registrul electronic de evidență.

 

 

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus