Oferte locuri de munca top

Ofertant desemnat castigator pentru un lot de autostrada de 1,6 mil lei

A fost desemnat, încă o dată, ofertantul câștigător pentru construirea lotului 4 al autostrăzii Sibiu – Pitești. La o distanță de 6 luni de la prima desemnare a câștigătorului, urmare depunerii de contestații și plângeri atât la CNSC cât și la Curtea de Apel București (C.A.B.), CNAIR a finalizat procesul de reevaluare a ofertelor dispus de C.A.B.

Ministrul USR al Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat: ”Facem treabă la minister, până la capăt, în ciuda unui premier ostil.”

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Sibiu – Pitesti, Sectiunea 4: Tigveni – Curtea de Arges în lungime de 9,86 km.

Ofertantul desemnat caștigător a rămas Porr Construct SRL cu preţul de 1.678.873.122 lei fără TVA, mai mică cu 16% față de valoarea estimată a contractului.

Durata contractului este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare și 44 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor este de 60 de luni.

Una dintre lucrările principale ce urmează să fie realizate în cadrul acestui contract este construcția unui tunel cu o lungime de 1.350 m.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea din nou a perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

În cadrul licitației au fost depuse 11 oferte, acestea fiind:

 1. Ofertant unic: Aktor Societate Tehnica Anonima (Aktor S.A.)
 2. Ofertant unic: Impresa Pizzarotti& C Spa Italia S.P.A.
 3. Ofertant unic: China Railway 14th Bureau Group Co Ltd
 4. Ofertant unic: Strabag S.R.L.
 5. Ofertant unic: Porr Construct S.R.L.,
 6. Ofertant unic: Astaldi S.P.A.,
 7. Ofertant unic: Mapa Insaat Ve Ticaret Anonim Sirketi
 8. Asociere: Kalyon Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi (Lider),Met-Gun Insaat Taahhut Ve Ticaret Anonim Sirketi – Asociat,
 9. Asociere: Rizzani De Eccher Spa (Lider), Ozgun Insaat Taahhut Ve Ticaret Limited Sirketi,Tirrena Scavi Spa,
 10. Asociere: Ic Içtaş Inşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş. (Lider), Constructii,
 11. Asociere: Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret A.S. (Lider), Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S.

Ofertantul a fost ales în baza criteriului „cel mai bun raport calitate-preț”, iar factorii de evaluare au fost prețul ofertei (cu o pondere de 50%), experiența anterioară a ofertantului (25%), metoda de realizare a proiectului (13%) și perioada de garanție a lucrărilor (12%).

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2021

Sus