Oferte locuri de munca top

Octagon, proiecte de 8,1 mil. euro contractate în 2014

Hermes Business Campus-corp B

Hermes Business Campus-corp B

Constructorul Octagon Contracting & Engineering a contractat anul trecut proiecte noi în valoare de 8,1 milioane euro. Cel mai mare dintre acestea a vizat demararea celei de-a doua faze a complexului de birouri Hermes Business Campus din Capitală, potrivit bilanţului pe anul 2014 al companiei.

Alexandros Ignatiadis, co- fondator şi acţionar Octagon Contracting&Engineering, a declarat:“În 2013 si 2014 am fost antrenaţi puternic în efervescenţa din piaţa birourilor, devenind antreprenori pentru proiecte majore precum Green Court Bucharest şi Hermes Business Campus. În plus nu ne-am lăsat dominaţi de atmosfera sumbră din piaţa de infrastructă, veriga slabă a pieţei construcţiilor în 2014, şi am reuşit să contractăm trei proiecte noi. Bilanţul nostru pe anul precedent este pozitiv, în ciuda faptului că a fost un an marcat de austeritate investiţională şi competitivitate scăzută.”

În cadrul etapei a doua a proiectului Hermes Business Campus, Octagon a executat lucrările de infrastructură, constând în pereţi mulaţi D 800, piloţi foraţi D 1,000 şi D 1,500, radier şi grindă de coronament. Compania execută în prezent suprastructura clădirii. Tot Octagon a construit şi prima clădire a complexului – corp B, livrată în iulie 2013.

Un proiect de infrastructură major la nivel naţional, în care Octagon este implicat din 2014, este Pasajul Subteran de la Piaţa Presei Libere. Compania este antreprenor de constructii geotehnice şi execută pereţii mulaţi. Pasajul va avea o lungime de 550 de metri şi două ieşiri: spre Şoseaua Kiseleff şi spre Bulevardul Mărăşti şi va permite subtraversarea zonei pe orice direcţie.

Alte două proiecte de infrastructură începute de Octagon în 2014, care continuă şi în prezent, constau în executaţia de piloţi de fundare pentru sectoarele A,B,C şi D ale Autostrăzii Lugoj- Deva, lot 2 şi realizarea de piloţi foraţi şi sprijiniri cu palplanse la pasaj peste calea ferata km 5+ 343 în Craiova.

Anul 2014 a fost marcat şi de livrarea a două proiecte de birouri de anvergură. Octagon  a finalizat anul trecut lucrările de structură la clădirea corp B din cadrul complexului de birouri Green Court Bucharest. În plus compania a livrat cu succes proiectul de birouri PC Business Center, situat pe Sos. Bucuresti- Ploiesti Nr. 7- 9 A, în apropierea Primăriei Sectorului 1.

Sus