Oferte locuri de munca top

Ocolitoarea Timisoara Sud ar putea fi finalizata

Construcția Variantei Ocolitoare Timișoara Sud ar putea fi finalizată, autoritățile făcând un pas în acest sens.

Astfel, în vederea executării lucrărilor necesare pentru finalizarea acestui important proeict rutier a fost relansată licitația pentru atribuirea contractului de execuție, a anunțat directorul general CNAIR SS, Cristian Pistol.

Documentația pentru atribuirea noului contract a fost transmisă în SEAP pentru validare iar, după semnarea contractului, antreprenorul trebuie să termine în 12 luni lucrările de construire.

Proiectul tehnic a fost avizat în CTE- DRDP Timișoara în data de 3 martie a.c.

În urma rezilierii contractului inițial au mai rămas de executat 41,74% din lucrări.

Lungimea întregului traseului este de 25,69 km, având 12 lucrări de artă, din care trei poduri și nouă pasaje, patru noduri rutiere și cinci intersecții la nivel, precum și două parcări de scurtă durată.

Proiectul pentru “Varianta de ocolire Timișoara Sud” a fost scos la licitație de către CNAIR în aprilie 2017.

Proiect de investitii, mai scump cu 44 mil euro dupa reevaluari

În urma finalizării procedurii de atribuire, compania Tirrena Scavi S.p.A. Italia a fost desemnată câștigătoare, contractul fiind semnat în decembrie 2018.

Perioada de proiectare a început la finalul luniii ianuarie 2019, iar autorizația de construire a fost emisă în martie 2020.

În iunie 2021 a fost emisă o altă autorizație, de data aceasta pentru terenurile suplimentare.

În perioada de implementare a proiectului, antreprenorul a întâmpinat probleme financiare și nu a respectat prevederile contractuale de a finaliza lucrările, drept urmare contractul a fost reziliat în data de 21 decembrie 2022.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus