Oferte locuri de munca top

Ocolitoarea Giurgiu: exproprieri de circa 5 lei/mp

Declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată afectate de realizarea variantei ocolitoarea Giurgiu va fi aprobată astăzi de către Guvern.

Astfel vor fi expropiate 481 de terenuri private situate pe raza localităților Frătești, Giurgiu, Stănești și Slobozia din județul Giurgiu (listă atașată).

Suprafața lor totală este de 744.366 mp.

Proprietarii terenurilor, fără investiții, expropriate vor primi în total 3.753 mii lei. Suma a rezultat din raportul de evaluare întocmit în ianuarie 2022, de către evaluatorul autorizat Ing. Clipcea Corina, membru atestat ANEVAR.

Prețul mediu este de 5 lei/mp, variind între un minim de 2,29 lei/mp și un maxim de 334 lei/mp pentru un proprietar neidentificat.

Tarife pentru inchiriere utilaje constructii

Cele mai mari suprafețe expropriate pentru acest proiect sunt deținute de către Losan Romania SRL, o firmă deținută de investitori spanioli, care se ocupă cu prelucrarea lemnului, distribuirea materialelor pentru producția de mobilă și amenajări interioare și operațiuni în agricultură. Pentru terenurile situate în Frățești firma va primi peste 325 mii lei.

Varianta ocolitoare Giurgiu este necesară ca o legătură directă între DN 5B, DN 5C, DJ 503, DJ 504, DC 115.

Aceasta face parte din obiectivul în curs de realizare „Drum de legătură DN 5 km 60+500 — Şoseaua dc centura-Podul Prieteniei km 61+400”.

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus