Oferte locuri de munca top

Obligatii noi pentru beneficiarii lucrarilor la instalatiile de gaze

Noi propuneri privind proiectarea, execuția și recepția instalației de gaze au fost înaintate de către participanții pe piața gazelor naturale.

Astfel, beneficiarul lucrării va fi obligat să se asigure că sunt obținute toate acordurile, avizele și/sau autorizațiile emise de organismele abilitate necesare proiectării și executării instalației de utilizare aferentă unui imobil situat într-o zonă protejată sau a unui imobil din categoria monumentelor istorice.

De asemenea, suma cerută de investitorul inițial al instalației de utilizare nu va putea fi mai mare decât suma achitată de acesta la momentul execuției, raportată la cursul euro. Aceasta în situația separării măsurării gazelor naturale la un apartament aflat într-un condominiu în care există o instalație de utilizare comună care deservește cu gaze naturale alte apartamente.

A fost propusă inclusiv reducerea termenilor de punere în funcțiune a instalației de utilizare a gazelor naturale, având în vedere propunerea membrilor Consiliului Consultativ.

Totodată, a fost definit termenul de bușonare, care înseamnă ”operațiunea de punere în siguranță a instalației de utilizare prin montarea unor fitinguri speciale (dopuri) la capetele instalației de utilizare, acolo unde nu există aparate consumatoare de combustibili gazoși”.

Noile modificări au fost făcute pe marginea proiectului de ordin pentru aprobarea Procedurii privind proiectarea, verificarea proiectului tehnic, execuția, recepția tehnică și punerea în funcțiune a instalației de utilizare a gazelor naturale.

 

Descărcați aici Proiectul de Ordin ANRE

 

 

 

 

Citiți și:

Apartementele finalizate acum ar putea fi oferite spre inchiriere

Birouri si spatii comerciale, proiect al unor dezvoltatori locali

Ansamblu mixt din Capitala, in autorizare

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus