Oferte locuri de munca top

Obligatie noua pentru proiectarea drumurilor publice

Mai multe prevederi legislative care vizează proiectarea drumurilor publice au fost votate de către senatori. Propunerea legislativă a primit 108 voturi pentru, două voturi împotrivă și o abținere.

Noile măsuri stabilesc obligativitatea introducerii în cadrul proiectelor de drumuri publice a trotuarelor și pistelor de biciclete.

Astfel, consiliile locale vor trebui să asigure, în intravilan, condiții de deplasare a pietonilor și cicliștilor prin amenajări de trotuare și piste.

Drumurile publice de interes național, județean și local din intravilan vor fi prevăzute cu facilități pentru traficul pietonal prin amenajări de trotuare pe cel puțin una dintre părțile carosabilului, acolo unde, din motive tehnice, nu este posibilă amenajarea trotuarelor pe ambele părți.

Pentru realizarea rețelei de infrastructură a pietonilor și cicliștilor, autoritățile care administrează drumurile de interes national, județean și local se vor putea asocia cu persoane juridice sau fizice din țară sau din străinătate în scopul atragerii de fonduri suplimentare.

Lucrari rutiere de aproape 55 mil euro, aprobate

Totodată, autoritățile care răspund pentru activitatea de amenajare a teritoriului și de urbanism, de elaborare a strategiilor naționale de dezvoltare, a planurilor de urbanism și de amenajare a teritoriului, precum și normele tehnice privind regimul drumurilor publice de interes national, județean și local, vor avea obligația să solicite ca documentațiile pentru proiectarea, execuția și intervențiile asupra drumurilor publice, în intravilan, să includă pe cel puțin una dintre părțile carosabilului facilități pentru traficul pietonal.

Propunerea USR a fost trimisă la Camera Deputaților pentru dezbatere.

Lucrari rutiere de peste 16 mil euro vor fi lansate in licitatie

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/ octombrie  2022

Sus