Oferte locuri de munca top

Obligatia de a amenaja locuri de parcare creste costurile constructiilor noi cu zece procente

BPD Immobilienentwicklung

În Germania cei care construiesc case și apartamente trebuie, conform reglementărilor regionale, să amenajeze și locuri de parcare.

Cu toate acestea, un nou studiu realizat de Institutul Economiei Germane (IW) arată că aceste reglementări nu iau în considerare ceea ce este cu adevărat necesar, fapt ce duce la creșterea inutilă a costurilor și a consumului de spațiu.

Construcția în Germania este costisitoare: acesta din cauza prețurilor ridicate ale materialelor de construcție, a lipsei de specialiști și, mai ales, a numeroaselor norme și reglementări privind construcțiile.

Un factor major care contribuie la creșterea costurilor îl reprezintă locurile de parcare. Reglementările îi obligă pe dezvoltatorii imobiliari să amenajeze locuri de parcare pentru mașini în cazul construcțiilor noi, indiferent dacă locatarii au sau nu nevoie de acestea. Conform studiului IW, acest lucru crește cu zece procente prețul apartamentelor noi cu parcare subterană.

Cererea pentru locuri de parcare variază semnificativ în întreaga Germanie: o gospodărie medie dintr-un oraș mare deține 0,8 mașini, în timp ce una din zonele rurale deține 1,6 mașini.

Cu toate acestea, reglementările locale privind locurile de parcare nu iau în considerare de obicei această variație. De exemplu, cine construiește un bloc de apartamente în München trebuie să amenajeze un loc de parcare pentru fiecare apartament, indiferent de dimensiunea acestuia și de numărul viitorilor locatari. De asemenea, nu contează unde se află apartamentul sau dacă viitorii locatari dețin sau nu o mașină, sau dacă se deplasează, fac cumpărături și altele, cu metroul sau cu bicicleta cargo.

Blocuri noi, cu peste 80 unitati locative

Reglementările stricte privind locurile de parcare fac construcția mai costisitoare, mai complicată și mai laborioasă, ocupând spațiu valoros și îngreunând accesul unui număr mai mare de oameni la locuințe proprii.

„Autoritățile locale ar trebui să-și bazeze reglementările pe nevoile reale ale comunității”, spune economistul IW și autorul studiului, Philipp Deschermeier.

Studiul a fost comandat de BPD Immobilienentwicklung GmbH.

BPD, cunoscută anterior ca Bouwfonds Immobilienentwicklung, este una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliară din Europa, cu o prezență semnificativă în Țările de Jos și Germania. Cu o istorie care începe din 1946 în Țările de Jos, BPD a construit peste 375.000 de locuințe. Astăzi, mai mult de un milion de oameni locuiesc în zone rezidențiale care poartă semnătura BPD.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus