Oferte locuri de munca top

O noua sectie de oncologie are finantare

Astăzi va fi semnat contractul de finanțare cu o valoare de peste 55 milioane de euro, din fonduri europene, pentru construirea unei noi secții de oncologie.

Finanțarea este din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

În noua secție a Spitalului de Urgență Alba Iulia vor funcționa şi două compartimente noi, de radioterapie și cardiologie intervențională.

Aceasta va avea suprafaţa totală de 6.634 mp. Pacienţii care necesită tratament, îngrijire și investigații medicale în sfera oncologiei vor beneficia de 90 de paturi în regim de spitalizare continuă și 31 de locuri de spitalizare de zi.

Compartimentul de radioterapie va avea 25 de paturi și va oferi serviciile necesare tratamentului impus de afecţiunile specifice patologiei oncologice.

Compartimentul hematologie va pune la dispoziţie 10 paturi, iar în secţia de îngrijiri paliative pot fi internaţi 25 de pacienţi.

”În aceste secţii, saloane vor fi ultramoderne, cu echipamente şi dotări de ultimă generaţie, care să le asigure pacienţilor cele mai bune condiţii de cazare şi tratament. Pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare vor putea beneficia de servicii de specialitate în cadrul compartimentului de cardiologie intervențională”, a spus preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

Construirea unor sectii de spital a primit 7 oferte

În acest proiect este inclusă și realizarea unui heliport pentru transportul urgenţelor medicale.

Proiectul finanțat cu fonduri europene, prin PNRR, are o valoare totală de 277.024.344 lei (inclusiv TVA), din care suma de 11.650.964 reprezintă cofinanțare din bugetul CJ Alba. Sunt finanțate, pe lângă construcția propriu-zisă, inclusiv echipamente și aparaturi medicale necesare desfășurării actului medical.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus