Solplanet x AeroFix

O noua procedura de emitere a autorizatiei de mediu

O nouă variantă este propusă pentru Procedura de emitere a autorizației de mediu, procedura actuală, în vigoare din 2007, urmând să fie abrogată. Aceasta conform unui proiect de Ordin al ministrului Muncii.

Astfel, va fi introdusă prevederea prin care autorizația de mediu nu va mai avea termen de valabilitate, aceasta își va păstra valabilitatea pe toată perioada în care beneficiarii autorizațiilor vor obține viza anuală. Această prevedere a intrat în vigoare prin Legea nr. 219/2019.

Schimbările principale vizează o serie de cerinţe specifice minimale de care se va ţine cont la autorizarea acestei activităţi, pentru fiecare tip de deșeu (Anexa 12 – atașată la finalul articolului). Cerințele sunt necesare întrucât, la intrarea în vigoare a Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, legislaţia pe domeniu a fost simplificată, dar în timp s-a constatat că prin lipsa solicitării unor cerinţe specifice minimale desfăşurării activităţii de colectare a deşeurilor s-a creat o breşă pentru dezvoltarea unor activităţi în afara domeniului legal sau la limita legalităţii.

De asemenea, datorită creșterii numărului de proiecte și inițiative locale pentru eradicarea speciilor alogene invazive, prin actul normativ se propun cerințe specifice de autorizare pentru deținerea/utilizarea speciilor alogene invazive de interes național și pentru Uniunea Europeană (în Anexa 14).

 

Descărcați aici Procedura de emitere a autorizației de mediu – proiect

 

 

 

 

 

Anexele pot fi descărcate aici: https://we.tl/t-eEjipOiZQY (link valabil până la 29 decembrie 2020)

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus