Oferte locuri de munca top

Leoni va deschide o fabrica in Bulgaria

O mare companie germană urmează să deschidă o nouă fabrică în partea de nord a Bulgariei. Compania Leoni va investi 32 de milioane de euro (aproximativ 38 milioane de dolari) în noua sa fabrică din Bulgaria, unde va crea 2.000 de locuri de muncă, transmit Reuters şi publicaţia Standard News.

Leoni, prezent şi în România, este un furnizor global de produse, soluții și servicii de management al energiei și datelor în domeniul construcțiilor de autovehicule și alte domenii industriale. Grupul de firme are peste 87 000 de angajați în 31 de țări și a realizat în 2017 vânzări consolidate de 4,9 miliarde de euro.

Compania speră ca noua facilitate să fie operaţională până la sfârşitul anului şi până în 2020 să devină deplin operaţională, a afirmat marţi Ralf Singmann, director în cadrul Leoni.

Industria de componente auto, care reprezintă peste 4% din PIB-ul Bulgariei şi angajează peste 40.000 de persoane, este o afacere în creştere în statul balcanic. Aici sunt înregistrate 170 de companii care produc cabluri, echipamente electronice, ştergătoare de parbrize şi ţesături pentru marii producători auto.

LEONI a intrat pe piața din România in anul 1999 odată cu deschiderea primei fabrici WSD (Wiring Systems Division) la Arad. Au urmat fabricile din Bistrița (2002) și Pitești (2005), iar ulterior au fost deschise fabricile satelit din Beiuș, Luduș, Marghita și Bumbești-Jiu. În anul 2016, a fost înființat primul Shared Service Center LEONI (SSC) în Cluj-Napoca. Cu peste 17.000 de angajați, LEONI este unul dintre cei mai mari angajatori din România.

 

Citiți și:

Cerere mare pentru locuintele dintr-un nou ansamblu rezidential

Proiect de mediu de peste 60 mil euro

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

 

 

Sus