Oferte locuri de munca top

O noua conducta de gaz va fi realizata in Timis

Au fost inițiate de către Transgaz demersurile de construire a unei noi conducte de gaz în județul Timiș.

Proiectul pentru traseul Timișoara – Giroc – Deta – Denta – Moravița este o inițiativă care garantează extinderea rețelei de gaze naturale în mai multe localități.

Consiliul Județean Timiș a eliberat certificatul de urbanism și susține în totalitate demersul.

Conducta de 52,7 km care va traversa teritoriul localităților Giroc, Pădureni, Jebel, Voiteg, Deta, Denta și Moravița va fi realizată în aproximativ doi ani jumătate.

Un sprijin a venit din partea Secretariatului General al Guvernului care a căutat soluții pentru continuarea furnizării gazelor naturale în zona Deta, acolo unde aceasta a fost oprită de mai multe ori în ultimii ani.

Astfel, noua conductă va rezolva definitiv problema alimentării cu gaz din zona Deta, serviciu de care vor beneficia peste 40.000 de timișeni.

„Asumarea de către conducerea Transgaz a construcției unei noi conducte în Timiș este o decizie istorică pentru care, în numele județului, le mulțumesc. Prin noul proiect de infrastructură energetică, vorbim despre gaz livrat la cu totul alte standarde decât au fost cetățenii obișnuiți, vor fi eliminate pierderile, presiunea scăzută, dar mai ales riscul unor întreruperi care au afectat timișenii din sudul județului”, a spus președintele administrației Timiș, Alin Nica.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus