Oferte locuri de munca top

O noua clauza pentru contractele lucrarilor de racordare la retelele electrice

Operatorii economici atestați care proiectează și/sau execută instalații electrice trebuie să știe că au intrat în vigoare unele clauze obligatorii din contractele pentru prestarea serviciilor în vederea realizării lucrărilor de racordare la rețelele electrice de interes public.

Astfel, a fost stabilit modul de plată și însemnătatea garanției de bună execuție, printr-un ordin de ministru, publicat în Monitorul Oficial.

Noua clauză prevede ca garanția de bună execuție să fie constituită prin virament bancar într-un cont de garanție de bună execuție deschis de OE (operator economic autorizat de către ANRE) în favoarea OR (operator regional) la o bancă agreată de părțile contractante. Aceasta se va face printr-o scrisoare de garanție bancară sau alt instrument de garantare emis de o societate de asigurări, instrument care va avea aceeași forță juridică și aplicabilitate ca scrisoarea de garanție bancară.

În cadrul aceleiași clauze, se precizează că instrumentul de garantare nu va conține termeni și condiții de excludere/limitare a răspunderii OE pentru obligațiile asumate prin Contract și va fi valabil până la data semnării PVRF, aferent lucrărilor executate în baza Contractului.

Autoritățile care duc la îndeplinire aceste prevederi sunt Compania Națională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” – S.A., operatorii de distribuție din sectorul energiei electrice și operatorii economici atestați care proiectează și/sau execută instalații electrice.

Direcțiile din cadrul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei urmăresc respectarea acestora.

 

 

 

Citiți și:

Cele mai mari proiecte imobiliare ale anului 2019

Dezvoltatorii renunta sa construiasca blocuri foarte inalte in Bucuresti

Detinatorul unui important parc de birouri din Capitala pregateste un proiect rezidential

Va fi modernizat sistemul de iluminat dintr-un mare parc din Capitala

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus