Oferte locuri de munca top

O mini-deltă va fi recreată în estul municipiului Tulcea

untitledContractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor de realizare a unei mini-delta în partea de est a municipiului Tulcea a fost încheiat miercuri, 16 octombrie. Licitaţia lansată în luna mai a acestui an fost câştigată de consorţiul condus de societatea Coral. Proiectarea va fi realizată de Iptana, potrivit Agerpres.

În anii ’70 funcţiile de ecosisteme acvatice şi de zonă umedă din zona polderului Zaghen au fost distruse prin activităţi ce au avut ca scop extinderea suprafeţei agricole a României.
Lucrările ce vor fi executate vor viza reconstrucţia ecologică a unor tipuri de habitate specifice ecosistemelor deltaice din zona lacului Zaghen. Totodată se va implementa un sistem de monitorizare a efectelor activităţii de reconstrucţie ecologică în lacul Zaghen.
Astfel se va realiza extinderea suprafeţei de luciu de apă şi vor fi create zone de refugiu. În scopul controlului regimului hidrologic al lacului Zaghen va fi reabilitat canalul de legătură Zaghen – Dunăre, vor fi modernizate staţiile de pompare Zaghen şi Dunăre, se va realiza reabilitarea digului şi a contra-canalului perimetral al lacului Zaghen, captarea şi direcţionarea apelor pluviale.

Proiectul de reconstrucţie ecologică a polderului Zachen se află în implementare din aprilie 2012, când Primăria Tulcea a fost încheiat contractul de finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a investiţiei a fost estimată la 71 milioane lei.

Polderul Zaghen este situat în partea de est a municipiului Tulcea, intercalat între limita estică a localităţii Tulcea, braţul Tulcea al fluviului Dunărea, la nord şi drumul judeţean DJ 222C Tulcea-Malcoci.

Sus