Solplanet x AeroFix

O firma de constructii solicita insolventa unui cunoscut dezvoltator imobiliar

Cel mai probabil din cauza unor datorii neachitate, o firmă de construcții din București a depus o cerere de deschidere a procedurii de insolvență împotriva unui cunoscut dezvoltator imobiliar. Cererea a fost depusă la Tribunalul București, iar primul termen de judecată a fost stabilit în luna octombrie a acestui an.

Este vorba despre cererea înregistrată de compania Build Premium Structure SRL împotriva Onix Residence SRL.

Creditorul este societatea Build Premium Structure SRL Bucureşti, ce are ca obiect principal de activitate ”lucrările de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, firma are în medie 45 de angajați, iar, în 2020, a obținut o cifră de afaceri netă de peste 5 milioane de lei.

Compania de dezvoltări imobiliare Onix Residence SRL, debitorul, este parte a Morad Group, controlat de omul de afaceri de origine libaneză Hassan Morad. De altfel, acesta este și președintele Consiliului de Administrație al Onix Residence SRL.

În luna mai a acestui an, Poliția Locală Sector 1 a sancționat Onix Residence SRL, care a edificat un ansamblu rezidențial compus din trei corpuri de locuințe colective, parcări subterane și supraterane, pentru că nu a respectat autorizația de construire. De asemenea, polițiștii locali au verificat mai multe corpuri de clădire și au constatat că au fost efectuate lucrări de construire fără autorizație.

Este vorba despre ansamblul Onix Park, pe care dezvoltatorul îl construiește în București, în zona Pipera. În replică, dezvoltatorul imobiliar a negat amenzile anunțate de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

“Ansamblul rezidențial, situat în București, sector 1, strada Drumul Nisipoasa numărul 46-52, compus din trei corpuri de locuințe colective și funcțiunile aferente a fost edificat în temeiul autorizației de construire numărul 122/8/S/46553, emisă de Primaria Sector 1 în data de 02.05.2018, autorizație valabilă la data postării dumneavoastră (n.red. postarea primarului). Nu există niciun corp edificat de societatea noastră care să nu aibă autorizație de construire. Nu avem cunoștință și nu există o comunicare oficială a celor trei procese verbale de contravenție pe care le invocați în postare și nici asupra cuantumului amenzilor la care faceți referire”, se arată pe pagina oficială a dezvoltatorului imobiliar.

Onix Residence a finalizat mai multe apartamente în municipiul București și Mamaia Nord.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus