Oferte locuri de munca top

O firma de constructii cu peste 150 de angajati a intrat in insolventa

A fost deschisă procedura generală a insolvenței împotriva unei societăți de construcții din țară. De la data deschiderii procedurii se suspendă toate acțiunile judiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanțelor asupra debitorului sau bunurilor sale, cu excepțiile prevăzute de lege (art.75 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență).

Mai exact, este vorba despre societatea Darcons SRL, cu sediul în comuna Cordun, județul Neamț. Administratorul judiciar al acesteia este Eurosmart – Filiala Brașov SPRL.

Înființată în 1993, Darcons Neamț are ca obiect de activitate ”Lucrări de construcții drumuri și autostrăzi”. Anul trecut a realizat o cifră de afaceri de peste 33,35 milioane de lei (mai mică cu -26% față de cea din anul anterior), un profit de circa 844 mii lei (-47%), cu un număr mediu de 154 de angajați.

Firma s-a ocupat de reabilitarea de podul de la Luțca, de peste Siret, care s-a prăbușit în luna iunie a acestui an.

Creditorii societății debitoare Darcons SRL trebuie să procedeze la înscrierea la masa credală prin depunerea cererii de admitere a creanței.

Termenul pentru depunerea cererii de admitere a creanței. Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanțelor asupra averii debitorului este 3 octombrie 2022.

Drumuri si utilitati pentru un nou ansamblu rezidential

Nedepunerea cererii de admitere a creanței la Tribunalul Neamț, până la termenul menționat atrage decăderea din drepturi privind creanța/creanțele pe care creditorii le dețin împotriva debitorului. Termenul limită pentru definitivarea tabelului creanțelor este data de 21 noiembrie 2022.

Ședința primei Adunări a creditorilor va avea loc la data de 31 octombrie 2022, având ca ordine de zi:

* Prezentarea măsurilor efectuate de la declanșarea procedurii;

* Prezentarea activului și pasivului societății;

* Prezentarea raportului de cauze și a concluziilor acestuia;

* Desemnarea comitetului creditorilor și a președintelui acestuia;

* Confirmarea administratorului judiciar Eurosmart Filiala Brașov SPRL.

 

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus