Solplanet x AeroFix

O firma de constructii, cu 500 de angajati altadata, intra in insolventa

O firmă de construcții, care în urmă cu patru ani avea aproape 500 de angajați a intrat în procedura generală de insolvență, după ce Tribunalul București s-a pronunțat în acest sens la finalul lunii martie.

Conform ultimului billanț depus de firmă, în anul 2019 firma a realizat o cifră de afaceri netă de peste 153 milioane de lei și un profit de circa 5,2 milioane lei.

O persoană fizică (Constantin Chiosa) a solicitat aplicarea Legii 85/2014 împotriva Expert IBB Construct SRL București (firmă fără nici un fel de legătură cu IBB Holding).

După schimbarea mai multor proprietari, firma este deţinută şi administrată de Gheorghe Calistru (cu cetăţenie portugheză).

Creditorii trebuie să procedeze la înscrierea la masa credală a debitorului prin depunerea cererii de admitere a creanței.

Termenul limită pentru depunerea cererii de admitere a creanței este 8 mai 2023, iar termenul pentru întocmirea raportului privind cauzele insolvenței este 4 mai 2023. Nedepunerea cererii de admitere a creanței până la termenul menționat va atrage decăderea din drepturi privind creanța/creanțele pe care le dețineți împotriva debitorului.

De asemenea, au mai fost stabilite următoarele termene:

* verificarea creanțelor, întocmirea, afișarea și comunicarea tabelului preliminar al creanțelor: 29 mai 2023.

* depunerea eventualelor contestații formulate împotriva tabelului preliminar al creanțelor: 7 zile de la data publicării în Buletinul Procedurilor de Insolvență a tabelului preliminar al creanțelor

* întocmirea și afișarea tabelului definitiv al creanțelor: 23 iunie 2022.

Prima Adunare a creditorilor va avea loc la sediul administratorului judiciar, din Timișoara, la orele 13.00, având ca ordine de zi: prezentarea situației debitorului; confirmarea/înlocuirea administratorului judiciar, stabilirea remunerației administratorului judiciar.

De la data deschiderii procedurii se suspendă toate acțiunile judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanțelor asupra averii debitorului.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie  2023

2 Comentarii

  1. Anonim said:

    Cică „o firmă de construcții…..” ce puii mei firma de construcții? Nu are nume ?unde e transparență? Asta e știre de șters la cur.

Sus