Oferte locuri de munca top

O firma a One United Properties cere sa intre in concordat preventiv

Una din firmele la care dezvoltatorul One United Properties este asociat vrea să intre într-o etapă de restructurare a afacerilor pentru a evita intrarea în insolvență.

Dosarul, ce are ca obiect concordatul preventiv, a fost depus în această săptămână, iar prima ședință la Tribunalul București va avea loc la finalul acestei luni.

Este vorba despre Glass Rom Impex SRL Bucureşti care se ocupă cu proiectare tehnologică, fabricare și montaj fațade ventilate, firmă înființată în urmă cu 27 de ani.

Aceasta a fost implicată în proiecte precum One Mircea Eliade, Neo Mamaia Constanța, The Mark București și Oregon Park – Building C etc.

În toamna anului 2020, dezvoltatorul One United Properties a preluat 20% din părțile sociale ale Glass Rom Impex SRL.

Constructii civile de peste 22 mil euro, in pregatire

Firma a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 45,83 milioane lei (mai mică cu 25% față de cea din anul anterior), un profit net de 94 mii lei (-24%) cu un număr mediu de 95 de angajați (+61%).

Conform legii, concordatul preventiv este „un contract încheiat între debitorul în dificultate financiară, pe de o parte, şi creditorii care deţin cel puţin 75% din valoarea creanţelor acceptate şi necontestate, pe de altă parte, omologat de judecătorul-sindic, contract prin care debitorul propune un plan de redresare şi de realizare a creanţelor acestor creditori, iar creditorii acceptă să sprijine eforturile debitorului de depăşire a dificultăţii în care se află”.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/ octombrie  2022

Sus