Oferte locuri de munca top

O asociere de firme va moderniza statia de tratare a apei Gilau

A fost semnat ieri contractul de lucrări pentru reabilitarea și modernizarea stației de tratare a apei din Gilău, județul Cluj. Lucrările urmează să înceapă în cursul lunii martie, durata acestora fiind de maxim 27 de luni.

Contractul a fost semnat cu singurul ofertant – o asociere de firme formată din WTE Wassertechnik GmbH (leader) și UNIHA Wasser Technologie GmbH.

Valoarea estimată a contractului este de peste 50,3 milioane de lei, fără TVA.

Astfel, pentru îmbunătățirea procesului de tratabilitate a apei, principalele intervenții vor consta în:

* reabilitarea micrositelor, a decantoarelor și a stației de filtre;

* construirea a două noi laboratoare de analiză a calității apei;

* un sistem de monitorizare complet automatizat;

* un sistem de reducere a presiunii apei la intrare, cu recuperare de energie.

“Este o investiție semnificativă prin care, cu ajutorul a 12 milioane de euro, bani europeni, modernizăm stația de tratare a apei din Gilău”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Odată finalizată investiția, stația de tratare a apei din Gilău va contribui la creșterea siguranței în alimentarea cu apă a localităților deservite de Compania de Apă „Someș”.

Durata lucrărilor de execuție este de maxim 27 de luni.

Investiția este finanțată prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Stația de tratare a apei Gilău a mai făcut, în ultimii 20 de ani, obiectul a două etape succesive de modernizare, realizate în cadrul programelor de investiții din fonduri europene MUDP II (1997-2002) și ISPA (2003-2009).

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus