Oferte locuri de munca top

Nuclearelectrica asteapta investitori pentru unitatile 3 si 4

Centrala_Atomica_Cernavoda_01Nuclearelectrica a lansat invitatia publica pentru viitorii investitori in proiectul de construire a unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda.
“Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A. (“SNN”) informeaza actionarii, investitorii si publicul ca, in data de 27.08.2014, initieaza procedura competitiva de selectare de investitoripentru realizarea proiectului “Unitatile 3 si 4 CNE Cernavoda” (“Proiectul”), in conformitate cu Strategia de continuare a Proiectului aprobata in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor SNN din data de 22.08.2014.” , se arata in comunicatul emis de companie.
Urmatoarea etapa este cea de identificare a investitorilor eligibili dintre cei care vor fi depus ofertele de participare.
Valoarea proiectului a fost estimata la 6,5 miliarde de euro. In 2009 a fost creata compania de proiect EnergoNuclear.  Investitori precum GDF SUEZ, CEZ, RWE si Iberdrola, Enel sau ArcelorMittal s-au retras pe rand din actionariat . De la sfarsitul anului trecut Nuclearelectrica este singurul investitor ramas in proiect.
Unitatile 3 si 4 se afla in conservare inca din 1992. Rata totala de finalizare este de aproximativ  15% la Unitatea 3 si 14% la Unitatea  4, constand in lucrari civile la cladirea reactorului, cladirea turbine si cladirea de servicii.

Sus