Oferte locuri de munca top

Nu ne mai permitem autostrada Comarnic- Braşov

autostrada_comarnic_brasovAutostrada Comarnic- Brașov este necesară, însă greu de suportat de bugetul ţării.

Aceasta a fost concluzia dezbaterilor şi discuţiilor între reprezentanţii Ministerului Transporturilor, CNADNR şi ai consorţiului câştigător Vinci – Strabag – Aktor.

“Va trebui să găsim o altă construcție a acestui proiect, dacă se mențin datele actuale” a declarat Ioan Rus, Ministrul Transporturilor.

Totodată, Ioan Rus a spus că „în varianta în care vom reuşi să restructurăm proiectul şi să găsim un model financiar mai eficient în raport cu bugetul țării, pe care să-l aducem într-o zonă în care pot participa şi alte instituţii financiare internaţionale (BEI, BERD, IFC – cu care MT are programate discuții pe această temă) si dacă vom avea și o poziţie favorabilă şi din partea Eurostat, deci dacă găsim o astfel de variantă, care să fie acceptată de toată lumea, mergem mai departe.”

Pe aceste coordonate ale restructurării proiectului vor continua până în luna aprilie discuțiile dintre oficialii români şi partenerii din consorțiul Vinci – Strabag -Aktor.

Cu acest consorţiu,  CNADNR a semnat, la începutul anului trecut, un memorandum prin care se prevede concesiune de lucrări publice pentru proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea autostrăzii Comarnic-Braşov.

Durata contractului de concesiune este de 30 de ani, din care 4 ani construcţie şi 26 de ani operare şi întreţinere.  Lungimea autostrăzii 53,22 km.

Valoarea estimată pentru lucrările de proiectare şi construcţie – 1,828 miliarde de euro (fără TVA).

Sus