Oferte locuri de munca top

Noutati in tarifele pentru cadastru

Urmează să fie aduse mai multe completări pentru tarifele serviciilor furnizate de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară – ANCPI și unitățile subordonate, precum și pentru termenele de eliberare a documentelor și datelor furnizate de Agenție. Acestea conform unor proiecte de Ordin ale directorului general ANCPI, lansate în dezbatere publică până pe 16 septembrie.

Astfel, tariful de 15 lei per imobil pentru extrasul din planul cadastral va fi aplicabil indiferent de modalitatea de înregistrare a cererilor.

Totodată, extrasul de plan cadastral va fi furnizat de îndată, fără plata unui tarif de urgenţă, cu excepţia situaţiilor în care imobilul pentru care se solicită extrasul nu are geometrie în sistemul integrat de cadastru și carte funciară la momentul înregistrării cererii, caz în care sunt aplicabile termenele şi tarifele de urgenţă aflate în vigoare.

De asemenea, tariful de 2.000 lei per persoană pentru autorizarea persoanelor juridice care efectuează lucrări cadastrale este propus să fie aplicat inclusiv pentru recunoașterea autorizării persoanelor juridice străine.

Totodată, sunt propuse modificări inclusiv pentru termenele de eliberare a documentelor și datelor rezultate din furnizarea serviciilor de către ANCPI.

Va fi introdus în schema serviciilor oferite extrasul din planul cadastral on-line, serviciu care va fi furnizat de îndată dacă informația este disponibilă în mediul electronic.

A fost propus și un termen mai scurt cu 10 zile pentru autorizarea persoanelor care efectuează lucrări de cadastru, atât persoane fizice și juridice, dar și pentru modificarea sau eliberarea duplicatului după certificatul de autorizare. Astfel, documentele aferente vor fi eliberate în 20 de zile lucrătoare, în loc de 30 de zile.

 

 

Descărcați aici Proiectele de Ordin ANCPI

 

 

 

 

Citiți și:

A fost autorizat un proiect de vile ce va demara in primavara

Contestatii retrase in cadrul unor proiecte majore

Mai multe parcari supraetajate vor fi construite in Bucuresti

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus