Oferte locuri de munca top

Noul terminal al Aeroportului din Craiova are autorizatie de construire

Autorizația de construire pentru realizarea noului terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Craiova a fost emisă.

Proiectul are o valoare de 97 milioane de euro și este finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Noul terminal va avea o suprafață desfășurată de peste 3 hectare și va asigura condițiile pentru procesarea unui număr de peste 1,9 milioane de călători pe an.

Contractul de proiectare și executare a lucrărilor pentru proiectul „Extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Craiova“ a fost atribuit asocierii de firme Construcții Erbașu SA – Grup Primacons SRL – Váhostav-SK a.s., la o valoare de 348.193.438 lei, fără TVA.

Directorul general al Aeroportului Internațional Craiova, Sorin Manda, a declarat: ”Urmează o perioadă foarte încărcată și dificilă, pentru că ne dorim să încheiem acest proiect până la sfârșitul anului 2023, iar noul terminal să fie operațional în 2024.”

La subsolul noii construcții se vor regăsi spații destinate carantinei, azilanților sau reținuților, zona pentru procesarea bagajelor, spații tehnice și pentru depozitare.

Holul central al terminalului, dezvoltat pe două niveluri, va cuprinde sala de așteptare alocată sosirilor, cu monitoare de afișaj pentru curse, zona de check-in, birouri ale companiilor aeriene, cabinet medical și spații comerciale.

Ample lucrari de constructii inginerești pot incepe

Parterul clădirii va fi dedicat preluării fluxurilor de sosiri, separat pentru interne și internaționale, cu zonă de preluare a bagajelor și zonă pentru controlul pașapoartelor și controlul de securitate.

Etajul, conceput pentru gestionarea fluxurilor de plecări, include zona de control a pașapoartelor și porțile de îmbarcare (2 pentru plecări interne, 5 pentru plecări externe), săli de așteptare separate pentru destinațiile interne și cele internaționale, precum și spații de birouri pentru personalul aeroportului, al Serviciului Român de Informații, al autorității vamale și al Poliției de Frontieră.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile a precizat: ”Ne dorim să extindem aeroportul cu un terminal nou, dar și să asigurăm tot ceea ce înseamnă infrastructura și echipamentele necesare pentru a ne conforma standardelor internaționale. Vrem ca obiectivul nostru să devină unul de importanță regională – nu doar pentru Oltenia, ci pentru toată zona care mai cuprinde nordul Bulgariei și partea de nord-est a Serbiei“.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/ octombrie  2022

Sus